woensdag 7 september 2011

Recept: Voorraad-kast

Vandaag van de de halve uurtjes die ik regelmatig overwerk maar eens iets terug gepakt, waardoor ik om 17.00 uur thuis was met mijn boodschappen. Toen begon het snijden, wegen en koken zodat ik na krap twee uur 12 maaltijden had:
- 4x Kip met groente en romige tagliatelle (zakje Knorr)
- 4x Provinciale kip; met courgette, aubergine en paprika (zakje Knorr)
- 4x Romige bloemkool gehakt schotel (doosje van Knorr)Ik heb maar geen foto gemaakt van de andere kant van de keuken, die ziet er nu uit alsof er een bom is ontploft...
Gelukkig heb ik een grote vries, dus nu kan ik de komende weken gemakkelijk na mijn werk iets in de oven of magnetron gooien. Je moet wat improviseren in een 1 persoons huishouden ;)

3 opmerkingen:

 1. Ga eens bij Kars te rade, die kan er ook wat van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm klinkt bekend... Hoewel ik meer ben van het zorgen dat alle producten voor een snelle maaltijd klaar liggen ipv de hele maaltijd. Mijn favorieten op dat punt:
  AH zakken diepvries aardappeltjes (doe jezelf een lol en leg ze op een ovenplaat met bakpapier ipv in de pan, hoef je ze halverwege de tijd alleen even te keren en worden ze krokanter).
  Natuurlijk diepvriesgroenten (magnetron of pan beide bijna geen omkijken naar) aangevuld met verse ingevroren groenten als sperzieboontjes of paprika (de tweede makkelijk als aanvulling in kant-en-klare pastasaus).
  In porties ingevroren vlees die bij mij in de oven op de crisp-plaat (is onderdeel Whirlpool oven) gaan samen met de aardappeltjes maar of dat ook met bakpapier op een ovenplaat gaat heb ik nooit getest.

  Groetjes Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Marleen,
  Zo heb ik ook vanalles in de vries per stuk liggen. Mijn snelle hap is een wrap wat gehakt of gesneden kip uit de vries, dv-groente en wrap uit de vries en binnen 10 minuten heb je een maaltijd. Maar ovenschotels vind ik ook lekker (en meestal maak ik ook maar 1 pak per keer klaar en doe ik dan 3 in de vries).

  Van de week nog een leuke ontdekking gedaan. Neem een krop ijsbergsla ipv een zak. Goedkoper en de krop blijft langer goed :D

  BeantwoordenVerwijderen