zondag 12 augustus 2012

Wandeling met de boswachter

Via Aluvea heb ik vandaag een wandeling gemaakt met 7 andere leden van aluvea onder begeleiding van een boswachten in de grote peel.
De grote peel is natuurgebied waar vroeger turf werd gestoken; in het limburgse deel werd dit door particulieren gedaan die allemaal kleine gaatjes hadden gemaakt en in het brabantse deel was het een bedrijf (v. griend) die in een vorm van massa productie alle turf hadden opgegraven.

De wandeling begon om 19.00 uur met het afbakken van een broodje op een kampvuur. Het was leuk om het verschil van bakken van de boswachters, de (ex-) scouts en de 'leken' te zien. De boswachters hadden in 5 minuten een broodje mooi rondom bruin, de (ex-) scouts deden er wat langer over, maar hadden wel een mooi bruin broodje en de leken hadden of een helemaal zwart broodje of aan 1 kant zwart en aan de andere kant wit/rauw :p

De wandeling zelf ging door een mooi gebied van waterplassen, heide en bos. Onderweg werden er regelmatig stops gemaakt om wat uitleg over het gebied te geven of om bijvoorbeeld spinnen, paddestoelen, vleermuizen aan te wijzen. Hij had ook een klein vergrootglasje mee, waarmee je bijvoorbeeld spinneneitjes en de lijm van vleesetend plantje echt goed kon zien.

Helaas is er ook 1 groot nadeel aan een moerrassig gebied, namelijk dat het een ideale plek voor muggen is. Ondanks dat iemand zo slim was om citronella mee te nemen, ben ik toch redelijk vaak gestoken geweest. Opzich niet zo erg, is het niet dat ik de laatste tijd er best heftig op reageer en nu dus bulten heb van 5 cm doorsnee die jeuken, maar als je krabt voelen als blauwe plekken :s Lang leve azaron :p

Geen opmerkingen:

Een reactie posten