dinsdag 31 juli 2012

Klussen: van Schuur naar Werkplaats

Het eerste gedeelte van mijn vakantie was lekker ontspannen, maar ik had ook nog een inspannende klus gepland staan voor deze vakantie. Namelijk de schuur aan de voorkant van het huis opknappen zodat ik deze kon gebruiken als werkplaats. De ruimte was erg donker en als licht zat er zo'n klein lampje in dat je niet eens merkte dat hij aanstond:

De planning was simpel, alles zo licht mogelijk maken, dat combineren met wat goede TL-lampen en dan voldoende opbergruimte en werkbanken erin. Een andere wens was een wasbak in de schuur, dit om bv kwasten te kunnen uitspoelen, maar ook om een aansluitpunt voor te hebben om te kunnen sproeien en eventueel auto te wassen. Een vriend van mijn ouders had gekeken en kon dat uitvoeren, dus hem ook meteen gevraagd om te helpen met het dak.

Voor mijn vakantie in het zwarte woud en woensdag ben ik begonnen met het uitruimen van de schuur. De foto hierboven is gemaakt toen ik mijn huisje net had, je wil niet weten hoeveel troep er in de tussentijd zich verzameld had :p

Donderdag waren de eerste twee stappen uitgevoerd, het dak was geisoleerd door een stilstaande luchtlaag met behulp van witte gipsplaten en aan het nieuwe dak waren 2 tl-lampen van ieder 2x36 W bevestigd:

Vrijdag begonnen met schilderen van de muren. Ik had verf die zowel zo op de stenen kon, maar ook over de graffiti. Alleen een roller is toch niet zo handig voor een muur waarbij geen stukje recht is. De bakstenen zijn allemaal verschillend van maat en ze maken het zo dat de buitenkant rechts is, maar dat betekend dat er in de binnenkant steeds stenen uitsteken of juist erg diep liggen. Combineer dat met een voeg waar de roller moeilijk bij kan is het geen pretje. Ik ben dus uiteindelijk ook vier dagen bezig geweest om alle muren mooi wit te krijgen.
Zaterdag had ik gelukkig weer hulp en zijn de eerste stappen van het water aanleggen uitgevoerd. Helaas bleek er vroeger een boom onder de oprit te hebben gestaan, het was iig niet gemakkelijk graven en de slang vanuit het huis moet wel diep genoeg liggen zodat hij niet bevriest. Maar je krijgt zaterdag toch wel al een aardig mooi beeld van hoe het gaat worden.

Maandag avond waren de muren klaar en heb ik de vloer erin kunnen leggen. Na alle tegenslagen van de grond en de muren, was de vloer opzich snel gelegd. Hier en daar met een beitel nog wel wat oneffenheden moeten weg tikken maar verder lag de vloer er in 2 uurtje in:

Zie ook mijn geimproviseerde rubberen hamer in de klopboor doos :p

De dagen erna vooral bezig geweest met rekken inelkaar te zetten en spullen over te huizen van mijn ouders schuur naar mijn schuur. Donderdag ochtend is het water in de kruipruimte en de afvoer verder aangesloten en 's middags ben ik lekker wezen shoppen bij v. Cranenbroek en oa een kolomboor gescoord.

En dan ziet het er na 2 weken klussen en vooral de 2de week zweten er zo uit:

1 opmerking:

  1. Wat een goed idee! dat ziet er goed uit! maar pas op voor boktor dit zou erg jammer zijn van het vele werk!

    BeantwoordenVerwijderen