zondag 17 juni 2012

Uitje: Vincentre Nuenen

Gisteren had 1 van de Aluvealeden een uitje naar het Vincentre in Nuenen georganiseerd. Dit is een museum over de tijd van Vincent van Gogh in Nuenen.

Om 12 uur werden we welkom geheten met koffie met verse appeltaart waarna we in groepjes van 4 het museum door konden lopen. Het Vincentre is ongeveer 2 jaar oud, dus er was veel techniek gebruikt, wat het een stuk leuker maakt. 1 van de mooiere punten vond ik een soort van lichtbakken die aan de muur hingen. Als je in de bak keek kon je met een draaiknop van de tekening van een foto van nu gaan. Je zag daardoor duidelijk de gelijkenissen, de verschillen, maar ook bv bomen die bij hem nog sprietjes waren en nu volwassen bomen.
Toen we het museum bekeken hadden stond er om 14.00 uur een gids voor ons klaar, die een rondleiding van 1 uur door Nuenen gaf. Bij de belangrijke punten stonden infopalen waar je een foto zag van het schilderij zag en met een knop kon je een verhaaltje erover horen. De palen waren zo geplaatst dat je ongeveer stond op het punt waaruit Vincent van Gogh ook geschilderd had:
 
De heg was vroeger een stuk hoger en de plek waar wij nu staan was vroeger een meer en lag daardoor een stuk lager. Maar verder klopt het nog wel redelijk :)

Ik ben zelf niet zo van de kunst en het verbaasde mij dus ook niet dat ik niet veel over van Gogh wist, maar toen ik in ons groepje vroeg hoe hij eigenlijk gestorven was en op welke leeftijd ongeveer, bleek 1 iemand het maar te weten. Dus ook een stukje nederlandse geschiedenis geleerd.

Na de rondleiding zijn we met meerendeel van de groep gaan eten, want we waren natuurlijk net voor de lunch begonnen. Onder genot van een drankje hebben we uitgebreid gesproken wat iedereen nog meer leuk vind om te doen en wat er beter zou kunnen bij Aluvea. Erg leuke groep dit keer en ook een leerzaam uitje met mooi weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten