woensdag 13 juni 2012

Pyramide kaarten

Van een vriendin heb ik een hele stapel met knutselspullen gekregen. Deze kwamen van iemand uit haar omgeving die overleden was. De reden is minder, maar ik werd wel bezig gehouden toen ik laatst ziek was. Lekker in mijn stoel of bed wat zitten knippen. Later alle knipwerkjes op kaarten geplakt met wat extra 'versiering'.

Pyramide kaarten gaat om een plaatje welke uit verschillende lagen bestaat. Bij 3D knippen zijn de verschillende lagen vaak reeele dingen; zoals de 1ste laag laat je de achtergrond weg, 2de laag laat je een poppetje weg en als laatste laag laat je alles behalve armen en gezicht bv weg. Hierdoor creeer je een leuk 3D effect. Bij pyramide kaarten werk je ongeveer gelijk alleen gaat het niet om de vormen in het plaatje, maar als het een vierkant is, wordt het vierkantje elke keer kleiner. Hierdoor krijg je een pyramide effect (het zijn dan ook vaak 7 lagen) en vandaar de naam :)

Hieronder een slechte foto van de kaarten. Mijn camera werkte niet echt mee ;)


Mijn lade is ondertussen weer erg vol, dus als iemand interesse heeft in wat kaarten, dan ben je welkom om een keer te komen neuzen in mijn voorraad ;)

1 opmerking:

  1. Tip: doe mee met postcrossing. Zo maak je ergens in de wereld iemand blij met zo'n mooie kaart.

    BeantwoordenVerwijderen