woensdag 8 februari 2012

Recept: Rosti

Mijn aardappels hebben ondertussen zulke lang uitlopers, dat ze bijna zelf de pan in kunnen lopen. Dus ik was een lekker aardappel recept aan het bedenken, toen ik aan Rosti dacht.

Ik heb voor 1 persoon 3 kleine aardappels gebruikt en deze met een grove rasp geraspt. Dit vervolgens gemengd met een klein handje gerapste kaas, 1 ei, uienpoeder (bij gebrek aan ui), peper en zout.
In een pan wat boter met olie laten smelten op een zeer laag vuur en het aardappel mengsel over de bodem verspreid en aangedrukt.
De Rosti op de kleinste pit en gas helemaal laag een 20 minuten laten bakken. Vervolgens de Rosti mbv een bord omgedraaid en nog een keer 20 minuten op laag vuur laten bakken. Aangezien hij nog wat licht gekleurd was vervolgens beide zijde nog ff 2 minuten op een iets hogere vlam gedaan. En dan heb je dit resultaat:Hij was goed gelukt en smaakte lekker met de bieflap en spruiten. Alleen veel teveel aardappel gebruikt (was een beetje kwuk erna)
Volgende keer 2 aardappelen en minder boter/olie. Ik vond de rand ook lekkerder (knapperiger) dus ik denk dat ik volgende keer kleine rondjes ga proberen ipv 1 grote koek. 

2 opmerkingen:

 1. Ik zeg: 'kwuk'??
  Voordeel van meerdere kleine (veel succes met de ronde vorm...) porties is natuurlijk ook dat je nog eens wat voor de volgende dag kan bewaren. Als ik die koek zo zie moet ik er niet aan denken daar nog spruiten en een bieflap naast te visualiseren...
  Overigens heb ik hier ook een heel handige methode voor, de diepvries van AH: Aardappel rösties 600 gram voor 0,88 euro en geschikt voor pan en oven (voordeel van de oven is dat je de boter/olie ook nog kan schrappen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist ja, deel 2:
  Groetjes Marleen

  (Nu is het officieel: alle apparaten zijn vandaag tegen mij! Na een zichzelf reparerende(?) verlengsnoer die het na 10 minuten weer doet, een niet werkende lift en een klemmende draaideur nu een laptop die zelf wel even lijkt te beslissen welke tekst er wordt gepost...zucht en ik moet nog twee colleges vandaag!)

  BeantwoordenVerwijderen