zaterdag 17 december 2011

Recept: Testen

Voor het kerstdiner ben ik wat dingen aan het testen geweest; zie hier de resultaten:

   
       Pavlova                                          Speculaas tompouce

De pavlova is gemaakt van geklopt eiwit met wat suiker (merengue) gevuld met slagroom en daarop bosvruchten en karamel.
De Speculaas tompouce is 2 halve blaadjes bladerdeeg bakken. Na 8 minuten druk je met een pannetje ofzo de lucht eruit waardoor je mooie dunne plakjes krijgt. Als het deeg is afgekoelt na het bakken maak je met wat poedersuiker, drupje melk en speculaaskruiden een vrij dik papje welke op 1 van de bladerdeeg smeert. De melk verdampt en daardoor wordt het een krokant laagje. Klop, als het glazuur hard is, slagroom, suiker en wat kaneel tot de slagroom stijf is. Smeer deze op de bladerdeeg plak zonder glazuur en doe de bladerdeeg plak met glazuur erboven op.

Beide tests waren goed gelukt, nog wat kleine aanpassingen als ik ze met kerst ga maken, maar dat komt wel goed :)

1 opmerking:

  1. En wij, arme familie, moeten dat dan allemaal opeten. Buuurpp

    BeantwoordenVerwijderen