vrijdag 18 november 2011

Huisje: Nieuw boompje in mijn tuin

Orgineel stond er een grote appelboom in de tuin, die ik eruit heb gehaald, maar zo zonder boom was het toch wel erg kaal. Vrijdag zijn mijn pa en ik op pad gegaan om eerst een plantenbak op te halen en vervolgens naar een boomkwekerij te gaan.
Alleen mijn de plantenbak die ik wou halen (2de hands, budget was zeer beperkt) bleek niet 80 maar waarschijnlijk 250 kg te zijn, dus dat was al een redelijk probleem. Toen bleek het druivenboompje wat ik gezien had een foto te zijn van een hele mooie boom, maar de werkelijkheid viel wat tegen. Dus met volle aanhanger en veel vraagtekens of dit nou wel zo'n goede zet was door naar de 2de kwekerij. Deze had helaas geen druivenbomen meer in mijn prijsklasse, maar wel een heel mooi olijfboompje met pot voor een heel mooi prijsje. Dus deze ging mee en gelukkig kon ik de plantenbak die achteraf veel te groot en te zwaar was weer terugbrengen.
En als ik het resultaat zo in mijn tuin ziet staan ben ik helemaal blij!

2 opmerkingen:

  1. Als j'm niet in de grond plant bevriestie geheid, tenzij je de pot helemaal in isolerend materiaal wikkelt. Kom een keer langs.. ik heb wellicht nog iets waar ik vanaf wil, bv de Lavatera.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het aanbod, maar ik heb geen groene vingers, dus het aantal planten gaat beperkt blijven ;)
    Ik heb gevraagd en de olijfboom zou winterhard zijn tot -10 graden. Ik heb vliesdoek erbij gekregen om bij koudere temperaturen de boom in te pakken en ik denk dat de pot voldoende isoleert (nu nog voldoende zand tussen de kluit en wand van de bak). Als het kouder wordt, doe ik er nog wel wat isolatiemateriaal omheen voor de zekerheid

    BeantwoordenVerwijderen