zaterdag 14 april 2012

Recept: Loempia's

Soms is iets voor je gevoel heel moeilijk te maken, maar als je dan eens gaat kijken, blijkt het een fluitje van een cent. Zo ook met loempia's (dit was al een maandje geleden)
In de winkel filodeeg, witte kool, tauge, kip, wortel en eventueel andere groentes gekocht en de groentes roerbakken met bv een bouillonblokje voor duidelijk smaak.
Ik ging voor mini loempia's dus het filedeeg in 4'en gesneden en in het midden van het vel een beetje vulling leggen en een klein beetje gesmolten boter op de randen voor het plakken:
 Vervolgens de zijkanten naar binnen vouwen en het bovenhoekje omvouwen (krijg je een mooie rechte lijn op het einde. Daarna van onderen naar boven oprollen
 Na wat werk heb je wat mooie loempia's om af te bakken of in te vriezen:
 En dit is dan het eindresultaat:
 Wat mij opviel was dat de smaak van de groente eerst te sterk was en na het bakken een beetje flauw. Dus als tip zorg dat je groenten veel te gekruid zijn en dan komt het helemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen