maandag 16 januari 2012

"Nuttenloze" weetjes: De straat gaat open

Vandaag gaan ze de riolering vernieuwen (splitsen) in mijn straat. Vorige week netjes een brief gehad waarbij gevraagd werd om maandag 16 januari voor 7.00 de auto weg te hebben gezet, zodat ze meteen kunnen beginnen met hun werk.
Vanmorgen een half uurtje vroeger op gestaan, zodat ik om 7.00 uur naar mijn werk zou vertrekken. Op het moment dat ik wegreed keek ik even uit mijn raam naar de straat waar ik zo'n 10 auto's telde. Toch altijd fijn he als mensen zo goed meewerken :S

Maar ik ben benieuwd wat ik ga zien als ik thuiskom, toen ze het eerste stuk van de straat hadden gedaan duurde het een paar dagen voordat je echt niet meer bij je woning kon komen. En natuurlijk of ze water moeten wegpompen...

2 opmerkingen:

 1. Mijn woon omgeving is veranderd in een omgeving waar hemelwater in de bodem wordt geïnfiltreerd.
  Afvoer van regenwater van daken gaat in een apart rioaal. Niets niews dus. Regenwater dat op straat valt gaat via poreuze bedekking in de bodem. Dus geen riool kolken meer langs de trottoirs. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor dat dat systeem verstopt. De gemeente zegt 10 jaar, daarna maken wij de doorlaatbaarheid opnieuw schoon.

  Groeten
  Wiet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons gaan ze het hemelwater en riool helemaal scheiden, dus ook de afvoer van de daken gaat in een aparte buis. Ik zie bij andere stukken in de wijk die al gedaan zijn gewoon kolken zitten, neem aan dat ze dat dus ook bij mij voor doen.
  Dat systeem bij jou lijkt mij ook niet ideaal. Elke 10 jaar de straat open :s (als het al 10 jaar is)

  BeantwoordenVerwijderen