zondag 12 juni 2011

Recept: gegrilde gevulde kip met draadjes puree en spinazi

vorige week een tefal snack 'n clean gekocht omdat deze heerlijke tosti's maakt. Vanavond de grill platen uitgeprobeerd en ook dit resultaat was jummie ;)

Ik heb de kipfilet gevuld met paturain; een plat filetje vanaf de bovenzijde met een scherp mes insekten. Vervolgens voorzichtig naar links en rechts bewegen, zonder door de 'buitenkant' te steken. Vervolgens kan je in de opening wat paturain duwen en vervolgens de filet kneden zodat de paturain mooi verspreid. Je kan deze nu grillen, maar ook invriezen zodat je hem een andere keer kan bereiden.

De draadjes puree; 150 gr aardappels schillen en koken. Een 50 ml melk en klontje boter smelten/ verwarmen. Voeg een handje gerapste kaas en wat kruiden toe. Voeg vervolgens de aardappels toe en stamp alles tot puree. (De kaas trekt draden, vandaar de naam.)
Voor de spinazi heb ik gewone blokjes spinazi uit de vries gebruikt (200 gr) en hierdoor een 20 gr paturain gemengd.

Bon appetit!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen